Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- به گفته یک جامعه شناس ارتباطات، نسل جدید نیاز دیده شدن دارند و روش رفع نیاز برایشان اهمیتی ندارد. آنها حتی به دنبال کسب شهرت منفی هستند. تاریخ انتشار: 12:03 - 20 مهر 1398 - کد خبر: ۵۵۷۶۰۴

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان، انجام عمل های زیبایی غیرمتعارف، انجام آرایش های عجیب، استفاده از  پوشش های نامتعارف و انجام کارهای غیر اخلاقی تنها بخشی از فعالیت هایی افرادی است که به دنبال کسب شهرت در شبکه‌های اجتماعی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این مسئله که چرا افراد به دنبال کسب شهرت هستند آن هم به هر قیمت و با هر روشی مسئله ایست که امروزه مورد بحث بسیاری از روانشناسان و جامعه شناسان است. اما اینکه چرا مردم فعالیت‌های این به اصطلاح شاخ‌های مجازی را دنبال می کنند و آن ها را در رسیدن به هدفشان یاری می کنند مهم تر از مسئله اول است. به دنبال پاسخ سوال هایم به سراغ علی الستی جامعه شناس ارتباطات و استاد دانشگاه رفتم.

الستی به خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری میزان گفت: دو گرایش دیدن و دیده شدن در انسان ها وجود دارد، این گرایش ها به نسبت های مختلف در شخصیت ها بروز پیدا می کند.

وی ادامه داد: چهار گروه انسان درباره این نوع تقسیم بندی وجود دارد. گروه اول میل به دیدن و دیده شدن ندارند، این افراد "منزوی" و گوشه گیر هستند. گروه دوم میل به دیدن دارند اما دیده شدن خیر، این افراد شخصیت "تماشاگر" دارند.

این استاد دانشگاه افزود: گروه سوم افرادی هستند که میل به دیدن و دیده شدن دارند که به عنوان افراد "اجتماعی"شناخته می شوند. گروه آخر افرادی را شامل می شود که میل به دیده شدن دارند اما میل به دیدن ندارند.

 الستی با اشاره به "سلبریتی ها" گفت: تمام سلبریتی ها در گروه آخر قرار می گیرند. به این معنا که می خواهند مورد توجه همه قرار گیرند و این مسئله برایشان ارزش است اما خود آنها برای دیگران اهمیتی قائل نیستند و نمی خواهند کسی را ببینند.

جامعه شناس ارتباطات افزود: در جامعه ما دیده شدن به یک ارزش تبدیل شده است. افراد دوست دارند دیده شوند و راه رسیدن به آن برایشان فرقی ندارد. آنها می خواهند که مشهور شوند اما برای چه موضوعی اهمیتی برایشان ندارد.

وی ادامه داد: در نسل های گذشته نیز نیاز به شهرت وجود داشت اما شهرت به عناوین مثبت مد نظر همگان بود. اما در نسل های جدید به دست آوردن شهرت با وجه منفی نیز قابل ارزش است.

الستی گفت: شهرت برای انجام کارهای عجیب و غیرمتعارف، نحوه پوشش یا مدل مو خاص جزء روش هایی است که نسل جدید برای مشهور شدن از آن استفاده می کنند که باعث ایجاد مشکلاتی می شود.

جامعه شناس ارتباطات افزود: اما مشکل اساسی‌تر زمانی رخ می دهد که این افراد مرجعیت اجتماعی کسب کرده و در سایر حوزه های مهم سیاسی- اقتصادی و .. دخالت می کنند. همچنین با اظهار نظر درباره اموری که صلاحیتش را ندارند، باعث ترویج موضع گیری های بی پایه و اساس و تفکرات اشتباه می شوند.

استاد دانشگاه ادامه داد: در چندین دهه اخیر "نمادگرایی" یکی از اشتباهاتی است که ما مرتکب شده ایم. برای استقرار یک ارزش درست، باید آن را در جامعه نهادینه کرد. اما از آنجایی که نهادینه کردن سخت است، ما تنها به شعار دادن و نمادگرایی بسنده کرده ایم.

الستی گفت: در سخنرانی ها، کتاب های درسی و رسانه در حال شعاردادن هستیم اما محتوای پیام ها به این سرعت رشد نمی کند. بنابراین ارزش های بی محتوا جامعه را فرا می گیرد و ارزش های بنیادی به حاشیه رفته اند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: فضای مجازی شهرت نیاز شاخ مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۳۰۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با سازوکارهای اقتصادی فعلی جامعه، کارگر غالباً با مشکل مواجه می‌شود

ایسنا/همدان نماینده‌ ولی فقیه در استان همدان با بیان اینکه با روش‌ها و سازوکارهای اقتصادی فعلی جامعه، کارگر غالباً با مشکل مواجه می‌شود گفت: حمایت از جامعه کارگری فقط به افزایش ۳۰ درصد یا ۴۰ درصد حقوق کارگر نیست، در جامعه‌ای که تورم وجود دارد طبیعتاً کارگر عزیز ما، در خیلی از موارد از تورم عقب می‌ماند؛ باید سازوکارهای اقتصادی طراحی شود که جامعه‌ کارگری ما بتواند خودش سهام‌دار باشد.

آیت الله حبیب‌اله شعبانی‌موثقی، جمعه ۷ اردیبهشت در خطبه‌های نماز جمعه همدان ضمن تبریک روز کارگر و تشکر از زحمات این قشر زحمت‌کش، تأکید کرد: رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر فرمودند «حال خوب کارگر باعث خوب شدن، حال جامعه می‌شود» این یعنی همه باید تلاش کنیم از مسئله‌ کار و کارگری حمایت کنیم.

او همچنین با بیان اینکه عمل به تقوا در مسئولین، همان انجام دادن وظایف قانونی‌شان است؛ اگر مسئولی که در نظام اسلامی مسئولیت دارد به وظایف و مأموریت‌هایی که در قانون برای او تعریف‌ شده عمل کند، تقوا را رعایت کرده است و اگر نسبت‌ به قوانین و مأموریت‌هایی که به او داده شده، کوتاهی کرده و ترک فعل یا تسامح داشته باشد با مسئله تقوا ناسازگار است.

شعبانی‌موثقی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به سفر ریاست جمهور به کشورهای پاکستان و سریلانکا، عنوان کرد: در مسائل روابط بین‌الملل شرق و غرب فرقی ندارد، آن‌چه که مهم هست این است که این سفرها و توافق‌نامه‌ها و تفاهم‌نامه‌ها به نفع منافع اقتصادی کشور باشد. واقعاً اگر این تفاهم‌ها اجرایی شود یک چالش جدی برای تحریم‌ها است ولی به شرط اینکه پیگیری و اجراء شود، مردم باید ببینند این توافق‌نامه‌ها و تفاهم‌نامه‌ها در زندگی روزمره آن‌ها اثر دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • میدان شهرت در ایران
  • چرا غرب دنبال ترویج بی‌بند‌وباری در ایران است؟
  • پانزدهمین جلسه کافه انجمن برگزار شد
  • کشف پشت پرده تازه از برخوردهای تند با بی‌حجابی | این مشکل از اول انقلاب هم بوده است
  • مدیرعامل مس رفسنجان: مشخص شد مشکل تیم بازیکنان نبودند/ با نویدکیا در فصل آینده به دنبال تیمی خوب هستیم
  • دشمن به دنبال کم رنگ کردن ارزش حجاب است
  • با سازوکارهای اقتصادی فعلی جامعه، کارگر غالباً با مشکل مواجه می‌شود
  • سردار رادان: در طرح نور به‌دنبال حجاب و عفاف و صیانت از دختران و خواهران خودمان هستیم/ شهادت می‌دهم که رئیس قوه قضائیه در حمایت از طرح حجاب و عفاف مردانه کنار ما بوده/ شهادت می‌دهم رئیس‌جمهور از ما حمایت کرده است
  • مربیان باید موضوعات را با ارزش‌های دینی تبیین و تشریح کنند
  • برخی به دنبال فراموش شدن امام خمینی(ره) هستند